Anja Verwoerdt

'Kleur bekennen in samenwerken'
Hoe onderwijs- en jeugdhulpprofessionals de samenwerking nieuw leven in kunnen blazen

Interprofessioneel samenwerken tussen professionals in onderwijs en jeugdhulp. Hier is al veel over gezegd en geschreven, maar wat hebben we hier in de praktijk aan? Wat zijn de succesfactoren van deze samenwerking en waar knelt het? 
Na enkele theoretische concepten maken we in deze sessie de overstap naar praktijkvoorbeelden en proberen we meer grip te krijgen op het fenomeen.

 

Anja Verwoerdt is haar loopbaan in het onderwijs gestart en werkte als orthopedagoog-generalist/GZ-psycholoog (K&J) en onderwijsadviseur bij een instelling voor gespecialiseerde jeugdhulp in Duivendrecht (de Bascule, nu Levvel). Momenteel is ze jeugdpsycholoog in een wijkteam (Ouder en Kindteams) in Amsterdam, waarin samenwerken met scholen deel uitmaakt van de werkwijze. 
Gedurende haar loopbaan heeft ze gezien hoe professionals door een goede samenwerking meer kunnen betekenen voor jeugdigen en hun gezinnen. Dit motiveerde haar om de kracht van interprofessioneel werken te onderzoeken en het boek 'Onderwijs en jeugdhulp, kleur bekennen in samenwerking' te schrijven.